Project: Kitchenbattle

Doel van het project:

Het doel van dit project is het ontwerpen van een webpagina die de stijl en cultuur van een specifiek land weerspiegelt. Dit moet gebeuren met behulp van materiaal verzameld tijdens het Kitchenbattle-evenement. De inhoud voor je webpagina zal bestaan uit typische gerechten, traditionele gebruiken, klederdracht, muziek, en andere culturele aspecten. Gebruik ChatGPT voor hulp bij het schrijven van teksten en het doen van onderzoek. De nadruk ligt op het visueel en tekstueel presenteren van deze elementen voor een authentieke en boeiende ervaring. Het uiteindelijke doel is om de diversiteit van culturen en keukens binnen onze school, Don Bosco Sint-Denijs-Westrem, te tonen.

Opdrachtomschrijving:

Selectie van een Land:

Kies een land dat vertegenwoordigd is door een van de deelnemende leerlingen en hun ouders tijdens het Kitchenbattle-evenement. Gebruik de landenlijst als leidraad.

Onderzoek:

Het onderzoeksgedeelte van dit project is essentieel. Verzamel uitgebreide informatie over de cultuur, keuken, tradities en geschiedenis van het gekozen land. Bestudeer de kunst, muziek, architectuur en taal. Verzamel visueel materiaal en voer interviews uit indien mogelijk. Zorg voor nauwkeurige bronvermeldingen.

Ontwerp en stijl:

Maak om te starten schetsen van de webpagina en ontwikkel een digitale wireframe met Adobe XD. Gebruik Pinterest voor een moodboard. Voer Lettertypenstudies en kleurenstudies uit om een passend thema te creƫren. Leer hoe je lettertypen kan combineren. Ontwerp een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke webpagina die de verzamelde informatie en inspiratie weerspiegelt.

Content integratie:

Integreer de verzamelde content van Kitchenbattle in de webpagina. Dit omvat het recept dat bereid is tijdens het evenement, informatie over het land, foto's en interviews.

Interactiviteit:

Voeg interactieve elementen toe zoals recepten die kunnen worden gedownload, fotogalerijen en interactieve kaarten om de gebruikersbetrokkenheid te vergroten.

Responsiviteit:

Zorg ervoor dat de webpagina goed functioneert op verschillende apparaten. Gebruik Bootstrap 5 voor een responsieve en aanpasbare ervaring.

Evaluatiecriteria:

De webpagina wordt beoordeeld op creativiteit, functionaliteit, gebruikerservaring en de nauwkeurigheid van de inhoud.

Aanvullende hulpmiddelen:

Bezoek W3Schools voor HTML, CSS en JavaScript hulp, Bootstrap 5 Documentatie voor responsief design, en Adobe XD Tutorials voor het maken van wireframes en prototypes.


Voorbeelden schooljaar '23 - '24

Clara Van Cauwenberge

Mats Haerens