Grafimedia

D/A-Finaliteit 5de + 6de jaar

Grafische technieken Grafimedia

Wil je jouw artistieke talenten combineren met met cutting-edge technologie op het gebied van grafisch design?

Stap in de dynamische wereld van grafimedia!

Ben je gefascineerd door design, visuele communicatie en het creëren van boeiende visuele content? Wil je jouw artistieke talenten combineren met de nieuwste technologieën? Dan is de studierichting Grafimedia jouw ultieme kans om je creatieve passie om te zetten in een bloeiende carrière!

In onze grafimedia-opleiding duiken we diep in de wereld van grafisch ontwerp, printmedia en digitale visuele communicatie. Leer hoe je verbluffende ontwerpen kunt maken die de aandacht grijpen en een blijvende indruk achterlaten. Ontwikkel vaardigheden in het werken met geavanceerde grafische software zoals Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator. Leer de kunst van kleur, compositie en typografie beheersen.

Je krijgt de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende media en materialen, van print tot interactieve digitale platforms. Onze state-of-the-art faciliteiten bieden je de tools en technologieën die nodig zijn om je creatieve visie tot leven te brengen.

Onze ervaren docenten, professionals in de grafische industrie, delen hun kennis en expertise om je te begeleiden bij het ontwikkelen van een uitgebreid portfolio dat je vaardigheden en unieke stijl weerspiegelt. Ze zullen je inspireren, uitdagen en je helpen groeien als een creatieve kracht in de grafimedia.

Na het behalen van je diploma in grafimedia ben je klaar om te schitteren in de bruisende wereld van design en visuele communicatie. Werk in een grafisch ontwerpbureau, reclamebureau of start je eigen creatieve onderneming. Je kunt je talenten ook toepassen in verschillende sectoren, zoals marketing, media, mode en meer.

Ontwikkel je artistieke vaardigheden, omarm de kracht van visuele communicatie en creëer een impact met je ontwerpen. De toekomst ligt binnen handbereik!

Verder studeren na de opleiding Grafimedia.

Na het voltooien van een secundaire opleiding in grafimedia zijn er verschillende studierichtingen die je kunt overwegen om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Enkele mogelijke vervolgstudies zijn:

  • Grafisch ontwerp: Als je je wilt specialiseren in grafisch ontwerp, kun je een opleiding volgen op het gebied van grafische vormgeving, visuele communicatie of grafisch ontwerp. Hier leer je over typografie, lay-out, kleurentheorie, beeldbewerking en andere aspecten van grafisch ontwerp.
  • Webdesign en ontwikkeling: Met een achtergrond in grafimedia kun je je vaardigheden uitbreiden naar webdesign en ontwikkeling. Een studie op dit gebied omvat onderwerpen zoals HTML, CSS, JavaScript, UX/UI-design.
  • Interactieve media: Als je geïnteresseerd bent in het ontwerpen en ontwikkelen van interactieve digitale media, kun je een opleiding in interactieve media overwegen. Dit omvat onderwerpen zoals interactieve storytelling, multimediale productie, gebruikerservaring en interfaceontwerp.
  • Digitale marketing: Met een achtergrond in grafimedia kun je je kennis verbreden door een studie in digitale marketing te volgen. Hier leer je over online adverteren, sociale media marketing, contentstrategie en digitale campagnes.
  • Media- en communicatiestudies: Als je geïnteresseerd bent in de bredere aspecten van media en communicatie, kun je een opleiding in media- en communicatiestudies overwegen. Dit omvat onderwerpen zoals mediabeleid, journalistiek, public relations, massamedia-effecten en crossmediale communicatie.

Dit zijn enkele voorbeelden van mogelijke studierichtingen na een secundaire opleiding in Grafimedia. Het is belangrijk om je interesses en carrièredoelen te overwegen bij het kiezen van een vervolgstudie. Je kunt ook overwegen om stages of workshops te volgen om praktijkervaring op te doen en je vaardigheden verder te ontwikkelen in specifieke gebieden van grafimedia.

Lessentabel

Grafimedia
Algemene vakken 5de jaar 6de jaar
Godsdienst 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Nederlands 2 2
Wiskunde 3 2
Grafimedia (incl. werkplekleren) 18 19
Kunstbeleving 1 1
Fintech 1 1
Digital design technology 7 7
Digital design studio 9 10
Totaal aantal lesuren 34 34