Printmedia

A-finaliteit 3de + 4de jaar

printmedia zeefdruk
Deze opleiding daagt leerlingen uit om hun creativiteit in de praktijk te brengen binnen verschillende aspecten van printmedia, zoals drukvoorbereiding, zeefdruk, digitale en conventionele output, en drukwerkafwerking.

"Ontdek de wereld van printmedia en laat je creativiteit tot leven komen!"

Betreed de veelzijdig en spannende wereld van Printmedia!

Ontdek de wereld van printmedia en laat je creativiteit tot leven komen! Onze studierichting biedt een uitgebreid programma waarin je les krijgt in alle aspecten van printmedia.

In onze state-of-the-art digital print studio leer je werken met de nieuwste technologieën en apparatuur. Van het ontwerpen van digitale prints tot het produceren van hoogwaardige drukwerkproducten, je zult de vaardigheden verwerven om je ideeën tot leven te brengen met behulp van geavanceerde digitale printtechnieken.

In de offset print studio maak je kennis met de traditionele offsetdruk. Leer alles over het voorbereiden van drukplaten, het afstellen van de persen en het produceren van perfect gedrukte materialen op grote schaal. Ontwikkel je expertise in het werken met verschillende inkten, papiersoorten en afwerkingsmogelijkheden.

In onze prepress studio ontdek je het belangrijke proces van het voorbereiden en optimaliseren van ontwerpen voor drukwerk. Leer werken met professionele grafische software, zoals Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop, voor het maken van lay-outs, vectorieel tekenen, beeldbewerking en het creëren van drukklare bestanden. Je leert hoe je ontwerpen kunt aanpassen en optimaliseren voor verschillende druktechnieken en specificaties.

En last but not least, de screen print studio biedt een boeiende ervaring in het ambachtelijke proces van zeefdrukken. Leer de fijne kneepjes van het maken van sjablonen, het mengen van inkten en het handmatig bedrukken van verschillende materialen. Ontwikkel je artistieke vaardigheden en ontdek de unieke mogelijkheden van deze veelzijdige druktechniek.

Bij ons krijg je de kans om je passie voor printmedia te verkennen en je vaardigheden te ontwikkelen onder begeleiding van ervaren professionals uit de industrie. Of je nu wilt werken in de grafische sector, reclame, verpakkingsontwerp of een eigen printbedrijf wilt starten, onze studierichting biedt de perfecte basis voor een succesvolle carrière in de wereld van printmedia.

Lessentabel

Printmedia
Algemene vakken 3de jaar 4de jaar
Godsdienst 2 2
Frans 1 1
Engels 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Taal & maatschappij 5 5
Wiskunde 2 2
ICT 1 0
Printmedia
Digital print technology 2 2
Prepress technology 2 2
Offset print technology 2 2
Screen print studio 4 4
Digital print studio 4 5
Digital prepress studio 2 2
Offset print studio 4 4
Totaal aantal lesuren 34 34