Grafische technieken

D/A Finaliteit 3de + 4de leerjaar

Grafische techieken layout met Adobe Indesign
Deze opleiding laat de leerlingen kennismaken met o.a. typografie, lay-out, digitale beeldbewerking en webdesign.

Sta je klaar om je creativiteit te laten groeien en de fascinerende wereld van grafische en crossmediale vormgeving te ontdekken?

Maak kennis met de wereld van grafi- en crossmedia!

Welkom bij onze uitdagende opleiding Grafische technieken, waar leerlingen een onvergetelijke reis maken door zowel de wereld van grafimedia als crossmedia! Hier krijgen jonge creatievelingen de kans om hun passie voor visuele communicatie te verkennen en hun vaardigheden naar nieuwe hoogten te tillen.

In onze opleiding leren leerlingen de fundamenten van grafisch ontwerp en de kunst van effectieve visuele communicatie. Ze zullen ontdekken hoe ze boeiende ontwerpen kunnen maken die de aandacht trekken en een blijvende indruk achterlaten. Of het nu gaat om het ontwerpen van posters, brochures, logo's of digitale media, onze leerlingen leren de essentiƫle principes van compositie, kleurgebruik en typografie die nodig zijn om visuele meesterwerken te creƫren.

De nadruk ligt niet alleen op het ontwikkelen van technische vaardigheden, maar ook op het begrijpen en waarderen van kunst in al haar vormen. Leerlingen worden uitgenodigd om kunstwerken en kunststromingen te analyseren en de kracht van visuele expressie te begrijpen. Ze leren hoe ze kunst kunnen interpreteren, kritisch kunnen denken en hun eigen unieke mening over een kunstwerk kunnen verwoorden.

Wat onze secundaire opleiding Grafische technieken zo uniek maakt, is de integratie van zowel grafimedia als crossmedia. Leerlingen worden ondergedompeld in de wereld van grafisch ontwerp, leren prepress-technieken en maken digitale printproducties op verschillende materialen zoals papier, textiel en zelfklevende vinylfolie.

grafische technieken snijplotten op flexfolie
Het snijplotten van een ontwerp met flexfolie is de eerste stap. Vervolgens wordt het ontwerp met behulp van hitteoverdracht op textiel, zoals een t-shirt of een hoodie, aangebracht.
In de studierichting grafische leer je een figuurtje dat in Adobe Illustrator is getekend laten bewegen met behulp van CSS-animaties en HTML.>
Een figuurtje dat in Adobe Illustrator is getekend laten bewegen met behulp van CSS-animaties en HTML.

Daarnaast krijgen leerlingen ook de mogelijkheid om hun grenzen te verleggen met crossmedia. Ze zullen leren hoe ze hun ontwerpen kunnen aanpassen aan verschillende digitale platforms zoals sociale media. Ze leren websites coderen met HTML en CSS. Ze maken gebruik van de nieuwste software zoals Microsoft Visual Studio, Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign.

Onze gepassioneerde docenten, die zelf ervaring hebben in de grafische industrie, begeleiden leerlingen bij elke stap van hun creatieve reis. Ze inspireren en motiveren hen om hun artistieke visie te verkennen en te ontwikkelen. Met een mix van boeiende projecten, praktijkgerichte lessen en individuele begeleiding, zorgen we ervoor dat elke student de ondersteuning krijgt die ze nodig hebben om te groeien en te excelleren.

Dus, ben je klaar om je creativiteit te laten bloeien en de boeiende wereld van grafimedia en crossmedia te verkennen? Maak je klaar voor een avontuur vol inspiratie, innovatie en grenzeloze mogelijkheden. Ontdek je artistieke potentieel en bereid je voor op een toekomst waarin je visuele verhalen vertelt die de wereld veranderen!

Vervolgopleidingen in de derde graad

Wanneer je de studierichting Grafische technieken hebt voltooid, kun je op onze school in de derde graad kiezen tussen Grafimedia of Crossmedia.

Lessentabel

Grafische technieken
Algemene vakken 3de jaar 4de jaar
Godsdienst 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Natuurwetenschappen 1 2
ICT 1 0
Nederlands 4 4
Wiskunde 3 3
Grafi- en crossmedia
Kunstbeleving 1 1
Digital design technologie 4 3
Web design 0 2
Digital design studio 10 9
Totaal aantal lesuren 34 34