Crossmedia

D/A-Finaliteit 5de + 6de leerjaar

Grafische technieken Crossmedia
Webontwikkeling: coderen met HTML en CSS voor dynamische websites.

Ontwerp, bouw en onderhoud unieke websites met geïntegreerde media voor een boeiende online ervaring.

Ontdek de opwindende wereld van crossmedia!

Heeft u een passie voor creativiteit en digitale innovatie? Leer hoe u diverse media effectief combineert om boeiende content te creëren in onze studierichting Crossmedia.

In deze opleiding ontdekt u de brede mogelijkheden van digitale creatie. U leert op innovatieve manieren verschillende media, zoals print, web, audio en video, inzetten voor het creëren van effectieve communicatieprojecten. Ontwikkel de vaardigheden om crossmediale projecten te conceptualiseren, ontwerpen en produceren die impact hebben.

Verwerf inzicht in webdesign en de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke interfaces. We bieden u de tools om ontwerpen en prototypes te ontwikkelen, kleurenschema's te selecteren, typografie effectief toe te passen en grafische elementen te integreren. Leer responsieve en interactieve websites te ontwikkelen met HTML, CSS en JavaScript.

U verkent de verschillende facetten van videoproductie, van script tot post-productie, inclusief camerabediening, editing en geluidsdesign. Ontdek de fascinerende wereld van animatie, van het ontwerpen van personages tot het animeren van objecten en het toepassen van special effects.

Krijg de kans om te werken met geavanceerde softwaretools zoals Microsoft Visual Studio, Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere, After Effects en XD.

Maak de overstap naar een spannende carrière in crossmedia en ontsluit uw creativiteit in de dynamische wereld van digitale media en crossmediale communicatie. Uw toekomst begint hier!

Verder studeren na de opleiding Crossmedia.

Na het afronden van een secundaire opleiding in crossmedia zijn er verschillende studiemogelijkheden op bachelor of master niveau die je kunt overwegen, afhankelijk van je interesses en carrièredoelen. Enkele mogelijke vervolgstudies zijn:

  • Webdesign en ontwikkeling: Als je geïnteresseerd bent in webdesign en het ontwikkelen van interactieve websites en applicaties, kun je een studie in webdesign en ontwikkeling overwegen. Dit omvat het leren van programmeertalen, front-end en back-end ontwikkeling, gebruiksvriendelijkheid en webdesignprincipes.
  • Grafisch ontwerp of interactieve media: Als je geïnteresseerd bent in het visuele aspect van crossmedia, kun je een studie volgen op het gebied van grafisch ontwerp, visuele communicatie of interactieve media. Deze opleidingen richten zich op het ontwerpen van visuele elementen, gebruikerservaringen en interactieve interfaces voor verschillende media.
  • Media- en communicatiestudies: Deze opleiding richt zich specifiek op de studie van media, communicatie en de impact ervan op de samenleving. Je kunt je specialiseren in verschillende gebieden, zoals journalistiek, public relations, reclame, digitale media of mediabeheer.
  • Film- en televisiestudies: Als je interesse hebt in het produceren en regisseren van audiovisuele content, kun je overwegen om een opleiding in film- en televisiestudies te volgen. Hier leer je over filmtheorie, productieprocessen, scenario schrijven en andere aspecten van de audiovisuele industrie.
  • Digitale marketing: Met een achtergrond in crossmedia kun je je kennis verbreden door een opleiding in digitale marketing te volgen. Dit omvat onderwerpen zoals online adverteren, sociale media marketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en data-analyse.
  • Game design and development: Droom je in 2D of 3D van werelden die nog niet bestaan? Ben je creatief, vindingrijk en ambitieus, en bovenal gepassioneerd door games, films en special effects? Dan is de opleiding Digital Arts and Entertainment iets voor jou.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke studierichtingen na een secundaire opleiding in crossmedia. Het is belangrijk om te onderzoeken welke gebieden je het meest interesseren en welke carrièremogelijkheden je wilt verkennen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Lessentabel

Crossmedia
Algemene vakken 5de jaar 6de jaar
Godsdienst 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Nederlands 2 2
Wiskunde 3 2
Crossmedia (incl. werkplekleren) 18 19
Kunstbeleving 1 1
Fintech 1 1
Digital design technology 3 3
Motion design 2 2
Web design 2 2
Digital design studio 9 10
Totaal aantal lesuren 34 34