Printmedia

A-Finaliteit 5de + 6de leerjaar

Grafische technieken Printmedia

Ontdek de rijke tradities van drukwerk en leer de moderne technologieën kennen die de industrie transformeren!

Betreed de spannende wereld van Printmedia!

Ben je gefascineerd door de kunst van het drukken en wil je de vaardigheden leren die nodig zijn om hoogwaardige gedrukte materialen te produceren? Zoek je een studierichting die je zowel de traditionele technieken als de nieuwste digitale innovaties in de drukwerkindustrie leert? Dan is de studierichting Printmedia jouw ideale weg naar een veelzijdige en boeiende carrière!

In onze opleiding Printmedia krijg je de kans om de wereld van drukwerk te verkennen en diepgaand inzicht te krijgen in zowel de traditionele offsetdruktechnieken als de moderne digitale printprocessen. Leer hoe je drukpersen en digitale printers bedient, imposities maakt, kleuren beheert, drukwerkafwerkingstechnieken toepast en gedetailleerde kwaliteitscontroles uitvoert.

Je leert de basis van grafische programma's zoals Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator.

Je krijgt hands-on ervaring met geavanceerde apparatuur en software zoals die worden gebruikt in de drukwerkindustrie. Of het nu gaat om het afdrukken van brochures, tijdschriften, verpakkingen of promotionele materialen, je zult de vaardigheden ontwikkelen om hoogwaardige prints te produceren die voldoen aan de eisen van klanten.

Onze ervaren docenten, professionals in de drukwerkindustrie, begeleiden je doorheen het leerproces en delen hun uitgebreide kennis en expertise. Ze leren je niet alleen de technische aspecten van offset en digitaal printen, maar ook hoe je creativiteit kunt combineren met technische vaardigheden om verbluffende resultaten te bereiken.

Na het behalen van je diploma in Printmedia ben je klaar om aan de slag te gaan in de boeiende wereld van drukwerk. Werk in drukkerijen, digitale printshops of start je eigen printonderneming. Je kunt je expertise ook toepassen in andere sectoren waar hoogwaardig drukwerk wordt gevraagd.

Je kan ook kiezen voor één van onze duale grafische opleidingen: Operator digitaal drukker in de papier- en kartonverwerking, Flexodrukker of Rotatiedrukker.

Kies voor de studierichting Printmedia en maak deel uit van een industrie die voortdurend evolueert en nieuwe uitdagingen biedt. Ontwikkel je vaardigheden, duik in de wereld van printtechnologieën en zet de eerste stappen naar een succesvolle carrière in de drukwerkindustrie.

Lessentabel

Printmedia
Algemene vakken 5de jaar 6de jaar
Godsdienst 2 2
Frans 1 1
Engels 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Taal & Maatschappij 3 3
Wiskunde 2 2
Printmedia
(inclusief werkplekleren)
23 23
Digital print technology 2 2
Output technology 2 2
Offset technology 2 2
Fintech 1 1
Digital print studio 4 4
Prepress studio 4 4
Offset studio 8 8
Totaal aantal lesuren 34 34