Project: Digitale Portfolio

Laat je Creativiteit Stralen!

Welkom bij het project "Digitale Portfolio - Laat je Creativiteit Stralen!" In dit project ga je een digitale portfolio ontwerpen en creëren op je eigen persoonlijke webruimte, met gebruik van zowel Bootstrap als Flexbox. Je bouwt de website vanaf nul op met HTML, CSS, JavaScript, het Bootstrap-framework en CSS Flexbox. Deze combinatie van technologieën biedt je flexibiliteit en kracht in het ontwerp van je portfolio. Volg de onderstaande stappen om het project succesvol uit te voeren:

Lees eerst aandachtig het stuk cursus over wat een portfolio is: digitale portfolio.

Stap 1: Grafisch ontwerp en branding

Begin met een grondige lezing van het cursusmateriaal over branding. Ontwikkel een samenhangende visuele stijl voor je portfolio. Denk aan kleurenschema's, typografie, logo's en andere elementen om je website een unieke en professionele uitstraling te geven. Verdiep je in Design Thinking en Ontwerpen met een Stappenplan om je creatieve proces te versterken.

Stap 2: Websiteontwikkeling met Bootstrap en CSS Flexbox

Creëer een nieuwe website vanaf nul met HTML, CSS, en het Bootstrap framework, aangevuld met CSS Flexbox voor extra flexibiliteit. Gebruik Bootstrap voor een responsieve en gestandaardiseerde lay-out, en pas CSS Flexbox toe voor geavanceerde positionering en lay-outaanpassingen. Organiseer je content en designelementen op een manier die je persoonlijke merk en creatieve vaardigheden benadrukt, terwijl je de kracht van beide CSS-tools combineert.

Stap 3: Portfolio-indeling

Structureer je portfolio zorgvuldig. Maak secties voor verschillende soorten werk en een "Over mij"-pagina waar je jezelf, je vaardigheden en je passies presenteert. Overweeg SEO-principes om je zichtbaarheid online te vergroten.

Stap 4: Content creatie

Selecteer je beste werken en presenteer ze op een manier die je vaardigheden en creativiteit benadrukt. Maak gebruik van verschillende mediaformaten en Bootstrap-componenten voor een dynamische presentatie.

Stap 5: Crossmediale elementen

Integreer interactieve en multimedia-elementen om je portfolio engaging te maken. Dit kan variëren van animaties en video’s tot interactieve afbeeldingen en graphics.

Stap 6: Responsief ontwerp

Optimaliseer je website voor verschillende apparaten en schermgroottes met Bootstrap’s responsive design features. Zorg voor een consistente en toegankelijke gebruikerservaring op elk platform.

Stap 7: Testen en feedback

Test je website en verzamel feedback van peers en mentoren. Gebruik deze inzichten om je design en content te verfijnen voor een optimale gebruikerservaring en presentatie.

Stap 8: Publicatie

Publiceer je portfolio en deel het met de wereld. Gebruik sociale media en professionele netwerken om je werk te promoten en connecties te maken met andere creatievelingen en potentiële opdrachtgevers.

Beoordeling:

Je wordt beoordeeld op de technische uitvoering, het creatieve ontwerp, de presentatie van je portfolio, en de functionaliteit van je website. Reflecteer op je leerproces en groei in je "Over mij"-pagina en zorg voor relevante, goed gepresenteerde content.

Maak gebruik van regelmatige feedbacksessies en begeleiding om je creatieve en technische vaardigheden te verfijnen en je digitale portfolio tot een professioneel niveau te brengen.

Nuttige links

10 Graphic Design Portfolio Examples

Kasper Andreasen: Artist’s Book Archive (manier om boeken te presenteren).

Bureau BoschBerg: Graphic Design.

Joris Verdoodt: Graphic Design, Typography, Webdesign.

Behance: Behance is een bekend platform voor creatieve professionals, waaronder grafisch ontwerpers. Hier kun je je portfolio delen en ontdekken, en het is een geweldige plek om inspiratie op te doen.

Dribble: Dribbble is een community van ontwerpers waar ze hun werk kunnen delen, en het wordt vaak gebruikt door grafisch ontwerpers om hun portfolio te presenteren met een focus op digitale ontwerpen.

Awwwards: Awwwards is een website die zich richt op het erkennen van de beste webdesigns. Veel grafisch ontwerpers gebruiken deze site om hun webdesignportfolio te delen en feedback te krijgen van de community.

Adobe Portfolio: Als je een portfolio wilt maken met integratie van Adobe-producten, kun je Adobe Portfolio gebruiken. Het is eenvoudig te gebruiken en maakt deel uit van het Adobe Creative Cloud-pakket.

Cargo: Cargo is een platform dat zich richt op het hosten van portfolio's voor creatieve professionals, waaronder grafisch ontwerpers. Het biedt veel aanpassingsmogelijkheden en een gebruiksvriendelijke interface.

Squarespace: Squarespace is een veelzijdig platform waarmee je professionele websites kunt maken, inclusief digitale portfolio's voor grafisch ontwerpers. Het biedt sjablonen en een intuïtieve editor.

WordPress: WordPress is een bekend contentmanagementsysteem (CMS) dat door veel grafisch ontwerpers wordt gebruikt om hun eigen aangepaste websites en portfolio's te bouwen.