Crossmedia

D/A-Finaliteit 5de + 6de leerjaar

Grafische technieken Crossmedia
Webdesign, coderen met html en css.

Ben je geïnteresseerd om te leren hoe je diverse media kunt integreren en boeiende, meeslepende verhalen kunt vertellen?"

Ontdek de opwindende wereld van crossmedia!

Ben je gepassioneerd door de creatieve en digitale sfeer? Wil je leren hoe je verschillende media kunt combineren om boeiende en meeslepende verhalen te vertellen? Dan is de studierichting Crossmedia jouw ideale keuze!

In onze crossmedia-opleiding ontdek je de grenzeloze mogelijkheden van de digitale wereld. Leer hoe je op innovatieve wijze gebruik kunt maken van verschillende media, zoals print, web, audio en video, om effectieve communicatie te creëren. Je ontwikkelt vaardigheden in het bedenken, ontwerpen en produceren van crossmediale projecten die een impact hebben.

In deze opleiding dompel je jezelf onder in de wereld van creatief webontwerp en gebruiksvriendelijke interfaces. Je krijgt de vaardigheden aangereikt om ontwerpen en prototypes te maken, kleurenpaletten te kiezen, typografie toe te passen en grafische elementen te integreren. Leer hoe je responsieve en interactieve websites kunt coderen met HTML, CSS, JavaScript en php.

Tijdens je studie crossmedia leer je verschillende aspecten van videoproductie, zoals scriptwriting, camerawerk, montage en geluidsontwerp. Je ontdekt ook de wereld van animatie, van karakterontwerp tot het animeren van objecten en special effects.

Je krijg de kans om te werken met geavanceerde softwaretools zoals Microsoft Visual Studio, Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Première, After Effects en XD.

Onze ervaren docenten, die zelf actief zijn in de crossmedia-industrie, begeleiden je bij elke stap van je leerproces. Ze delen hun kennis en expertise om je te helpen groeien als een veelzijdige crossmedia-professional.

Na het behalen van je diploma in crossmedia ben je klaar om de wereld van marketing, reclame, digitale media en communicatie te veroveren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Neem de sprong naar een boeiende carrière in crossmedia. Laat je creativiteit de vrije loop in de spannende wereld van digitale media en crossmediale communicatie. De toekomst wacht op jou!

Verder studeren na de opleiding Crossmedia.

Na het afronden van een secundaire opleiding in crossmedia zijn er verschillende studiemogelijkheden op bachelor of master niveau die je kunt overwegen, afhankelijk van je interesses en carrièredoelen. Enkele mogelijke vervolgstudies zijn:

  • Webdesign en ontwikkeling: Als je geïnteresseerd bent in webdesign en het ontwikkelen van interactieve websites en applicaties, kun je een studie in webdesign en ontwikkeling overwegen. Dit omvat het leren van programmeertalen, front-end en back-end ontwikkeling, gebruiksvriendelijkheid en webdesignprincipes.
  • Grafisch ontwerp of interactieve media: Als je geïnteresseerd bent in het visuele aspect van crossmedia, kun je een studie volgen op het gebied van grafisch ontwerp, visuele communicatie of interactieve media. Deze opleidingen richten zich op het ontwerpen van visuele elementen, gebruikerservaringen en interactieve interfaces voor verschillende media.
  • Media- en communicatiestudies: Deze opleiding richt zich specifiek op de studie van media, communicatie en de impact ervan op de samenleving. Je kunt je specialiseren in verschillende gebieden, zoals journalistiek, public relations, reclame, digitale media of mediabeheer.
  • Film- en televisiestudies: Als je interesse hebt in het produceren en regisseren van audiovisuele content, kun je overwegen om een opleiding in film- en televisiestudies te volgen. Hier leer je over filmtheorie, productieprocessen, scenario schrijven en andere aspecten van de audiovisuele industrie.
  • Digitale marketing: Met een achtergrond in crossmedia kun je je kennis verbreden door een opleiding in digitale marketing te volgen. Dit omvat onderwerpen zoals online adverteren, sociale media marketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en data-analyse.
  • Game design and development: Droom je in 2D of 3D van werelden die nog niet bestaan? Ben je creatief, vindingrijk en ambitieus, en bovenal gepassioneerd door games, films en special effects? Dan is de opleiding Digital Arts and Entertainment iets voor jou.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke studierichtingen na een secundaire opleiding in crossmedia. Het is belangrijk om te onderzoeken welke gebieden je het meest interesseren en welke carrièremogelijkheden je wilt verkennen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Lessentabel

Crossmedia
Algemene vakken 5de jaar 6de jaar
Godsdienst 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Nederlands 2 2
Wiskunde 3 2
Crossmedia (incl. werkplekleren) 18 19
Kunstbeleving 1 1
Fintech 1 1
Digital design technology 3 3
Motion design 2 2
Web design 2 2
Digital design studio 9 10
Totaal aantal lesuren 34 34