Project Kitchenbattle - Webdesign Opdracht

Doel van het project:

Het doel van dit project is om een webpagina te ontwerpen die de stijl van een specifiek land weerspiegelt, gebaseerd op de content verzameld tijdens het Kitchenbattle-evenement. Deze pagina zal worden geïntegreerd in een overkoepelende website. Hiermee willen we laten zien hoe de diverse keukens en gerechten de rijke culturele diversiteit binnen onze school Don Bosco Sint-Denijs-Westrem illustreren.

Opdrachtomschrijving:

Selectie van een land:

Kies een land dat is vertegenwoordigd door een van de deelnemende leerlingen en hun ouders in het Kitchenbattle-evenement. Download de landenlijst.

Onderzoek:

Doe grondig onderzoek naar het gekozen land. Verzamel informatie over de cultuur, keuken, tradities en andere relevante aspecten. Zorg voor uitgebreide aantekeningen en bronvermeldingen.

Ontwerp en stijl:

Begin met het schetsen van de webpagina op papier om de initiële ideeën en lay-out vast te leggen. Maak vervolgens een moodboard met Pinterest om visuele inspiratie en stijlelementen te verzamelen die aansluiten bij het gekozen land. Ontwikkel hierna een digitale wireframe met Adobe XD, gebaseerd op de handgeschetste lay-out en de verzamelde inspiratie. Voer lettertype- en kleurenstudies uit om een passend thema te creëren dat de stijl en cultuur van het gekozen land weerspiegelt.

Ontwerp een webpagina die rekening houdt met de verzamelde informatie en inspiratie. Zorg ervoor dat het ontwerp aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is. Het ontwerp moet de sfeer van het land effectief overbrengen en de verzamelde content van de Kitchenbattle aanvullen.

Content integratie:

Integreer de verzamelde content van het Kitchenbattle-evenement in de webpagina. Dit omvat:

  • Het recept dat tijdens het evenement is bereid.
  • Informatie over het gekozen land.
  • Foto's genomen tijdens het Kitchenbattle-evenement.
  • Interviews afgenomen tijdens het Kitchenbattle-evenement.

Interactiviteit:

Voeg interactieve elementen toe aan de webpagina om de gebruikersbetrokkenheid te vergroten, zoals recepten die kunnen worden gedownload, fotogalerijen, interactieve kaarten, enz.

Responsiviteit:

Zorg ervoor dat de webpagina goed werkt en er goed uitziet op verschillende apparaten en schermformaten (desktop, tablet, mobiel). Voor de responsiviteit van de webpagina, maak gebruik van Bootstrap 5 om een flexibele en aanpasbare gebruikerservaring te garanderen.

Evaluatiecriteria:

De webpagina's zullen worden beoordeeld op basis van de volgende criteria:

  • Creativiteit: Originaliteit en creativiteit in het ontwerp en de lay-out.
  • Functionaliteit: De effectiviteit en functionaliteit van de interactieve elementen.
  • Gebruikerservaring: Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid op verschillende apparaten.
  • De inhoud: De nauwkeurigheid en toepasselijkheid van de inhoud van de webpagina.

Aanvullende hulpmiddelen:

Hier zijn enkele hulpmiddelen en tutorials die nuttig kunnen zijn bij het voltooien van deze opdracht: